Meer dan 60 (woon)winkels bij elkaar én gratis parkeren

Your Happy Home

Een goed ingericht huis is een plek om jezelf te kunnen zijn, uit te rusten en op te laden. Niet alleen hoe je woning hebt ingericht is belangrijk, het gaat er vooral om dat je je goed voelt in je huis; dat je daar de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Je wil kunnen socializen met vrienden en familie én ongestoord kunnen relaxen; kunnen spelen én werken, je spullen veilig kunnen opbergen én uitstallen. Dat vraagt nogal wat van de indeling en vormgeving! 

Wel-zijn
Gelukkig hebben designers de laatste jaren steeds meer oog gekregen voor het belang van ‘welzijn’ in het interieur. Want wist je dat een interieur waarin je je thuis voelt je humeur én je gezondheid een boost kan geven?

Goed gevoel
Je goed voelen kan voor iedereen iets anders betekenen. Misschien verlang je naar een stille, rustige ruimte om je yoga-oefeningen te doen, een plek om voluit te gamen of een werkplek-met-opbergruimte om eindelijk je administratie op orde te krijgen. Knutselaars zullen vooral een plek willen waar ze rommel mogen maken – en laten liggen.

De basis
Toch zijn er wel degelijk ook algemene regels die een interieur ‘goed’ maken. Denk bijvoorbeeld aan goede verlichting en frisse lucht, aan voldoende opberg- en bewegingsruimte, aan zit-, eet- en slaapruimte. Dat zijn de basiselementen. Daarna zul je voor jezelf op een rijtje moeten zetten hoe jij en je huisgenoten willen wonen.

Handed By opbergmand: altijd handig. // TakaTomo: takatomo.de
Locker: Opruimen in stijl. // Mustard: mustardmade.com
Plaid: Knuffelen toegestaan! // Rolf Benz: rolf-benz.com
Kussens: Heb je nooit genoeg // Ana María Gómez: anamariagomez.me
Dekens: Heb je nooit genoeg // Ana María Gómez: anamariagomez.me
Studeerkamer: Altijd ruimte voor desk Anyday // John Lewis: johnlewis.com

Creativiteit & flexibiliteit
Denk niet dat je voor iedere functie een aparte ruimte moet creëren – dan zouden we allemaal een tienkamerwoning nodig hebben. Heus: met een beetje creativiteit en flexibiliteit kom je al een heel eind. Zo kan een logeer- of zolderkamer óók een hobby-, game- of meditatieruimte zijn. Heb je een grote hal, of een ruime slaapkamer? Dan kun je daar met een comfortabele fauteuil en goede verlichting ook een behaaglijke leeshoek in maken. Een aparte (laden)kast voor je administratie zorgt voor rust en overzicht: je hebt het allemaal onder controle.

Hou ’t licht
Met name in de donkere herfst- en wintermaanden zul je aandacht moeten besteden aan goed licht: functionele verlichting om bij te lezen en te werken, zachte sfeerverlichting om te ontspannen en accentverlichting om je mooiste objecten en kunstwerken goed uit te lichten. Zeker als je meerdere functies in één ruimte verenigt is dit belangrijk. Eet en werk je aan dezelfde tafel? Dan heb je functioneel licht én sfeerlicht nodig.

Aan de gang
Begin eens met het in kaart brengen van wat jij en je huisgenoten allemaal (willen) doen in huis. Stel jezelf de vraag welke wensen ondergesneeuwd geraakt zijn, maar wel belangrijk voor jouw welzijn of dat van je gezin. Zodra je die wensen hebt verzameld maak je een eenvoudige plattegrond van de huidige indeling.

Klopt de indeling nog met hoe jullie nu leven? Zijn er ruimtes die meerdere functies zouden kunnen verenigen? Kun je extra opbergruimte creëren – op een overloop of zolder bijvoorbeeld? Heeft iedereen een eigen, veilige plek om ongestoord te lezen of luieren, muziek te luisteren of te knutselen? Zou je de kamers anders kunnen indelen?

Eén ruimte, verschillende functies. // Gan Rugs: gan-rugs.com
Koffietafel: met slimme bergruimte // Woodendot: woodendot.com

Waar die vragen je ook brengen: je bent begonnen aan de creatie van een happy home, met een interieur dat ieders welzijn bevordert.

 

Vergelijkbare producten zijn verkrijgbaar op Boulevard Cruquius bij o.a.
De Bommel Meubelen, Trendhopper, Haco, Happy Home, Intratuin, Karpetwereld, LeenBakker, Livik en Kwantum.