schilderen kun je zelf

7 handige tips van Praxis voor als je gaat schilderen

Zo, je hebt de oude schoenen aangetrokken en staat klaar met je kwast om je stoelen of muren een frisse kleur te geven. Voordat je begint, hebben we 7 levensveranderende schildertips die je project een stuk makkelijker maken.

1. Tintje lichter of juist donkerder?
Als je nog niet helemaal zeker bent van de kleur, kom dan een aantal gratis verfsamples halen bij jouw dichtsbijzijnde Praxis Bouwmarkt. We hebben wel meer dan 30.000 tinten waar je uit kunt kiezen. Kies je favorieten en probeer ze thuis uit in het juiste licht. Zo zie je meteen of je voor die donkere of lichtere tint moet gaan. Meer weten over kleuren, ondergronden en verschillende soorten verf? Bekijk dan ons koopadvies verf.

2. Check de temperatuur
Van plan om je binnenmuren te schilderen? Zorg dan voor een temperatuur in huis tussen de 10 en 20 graden. Als het warmer is, droogt de verf te snel en bij koudere temperaturen droogt de verf te traag. Dat levert minder mooie resultaten op. Zet je verwarming aan of wacht met verven tot het weer meezit. Extra tip: wacht met luchten tot de klus is afgerond. Zo kan tocht het resultaat niet beïnvloeden.

3. Föhn de randjes
Afgeplakte muren zorgen voor een superstrak resultaat. Maar bij het verwijderen van de tape, wil je natuurlijk geen verf van de muur aftrekken. Pak daarom de föhn erbij en verwarm de lijm van de tape voordat je ‘m lostrekt. Zo laat de tape gemakkelijk los en krijg je een vlekkeloos resultaat.

4. Aluminiumfolie voor alles
Aan de schilderstape heb je al gedacht, maar niet alles is even makkelijk in te tapen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deurknoppen. Deze kun je heel simpel inwikkelen met aluminiumfolie. En als je de verfbak van tevoren even inwikkelt met folie, kun je ‘m bij elke verfklus weer opnieuw gebruiken. Handig!

Lees de laatste 3 tips: https://www.praxis.nl/voordemakers/blog/7-handige-tips-voor-als-je-gaat-schilderen

Praxis
Spaarneweg 46
2142 EN Cruquius
023 529 30 97
www.praxis.nl
* Verplichte velden

Nog meer inspiratie & tips

trend: barsets voor buiten! BuitenHof Tuinmeubelen

Barsets zijn een hele leuke én multifunctionele toevoeging aan uw tuin.

Lees meer
behang als blikvanger Decokay Mirck

Ben je toe aan een verandering in je interieur die niet teveel tijd en moeite kost? 

Lees meer
alles voor jouw tuin en balkon Jysk

Het wordt weer heerlijk buiten genieten

Lees meer