Woonmaand Blog

Terwijl wij nog hopen op een aantal heerlijke zomerse weken, is er op interieurgebied van alles voor de komende herfst en winter in voorbereiding. We moeten er eigenlijk nog niet aan denken, maar over enkele maanden bevinden wij ons toch echt volop in oktober. Met ook: dé Oktober Woonmaand! Waarom is dit eigenlijk altijd in oktober, wat is er allemaal te doen en wat kunnen we verwachten? Ik vertel het je hier.

MAAND VOL INSPIRATIE

De ‘Woonmaand’ vindt al jaren in de maand oktober plaats. Maar waarom? Oktober is de eerste maand na de zomer, een maand waar we (vrijwel) allemaal weer even moeten schakelen. Want of het nou een warme zomer is geweest of niet, het zomerse buitenleven maakt onherroepelijk plaats voor de herfstachtige maanden binnen. Het is daarom niet gek om deze maand te gebruiken, om van je huis weer een warm en fijn thuis te maken. Kijk eens naar je interieur. Is het nog naar je wens en smaak? Voelt het nog steeds goed? Kleine aanpassingen met nieuwe accessoires, kaarsen, een heerlijk vloerkleed, wat nieuwe kussens en een warme plaid op de bank zijn zo gedaan. Maar je kunt het ook groter aanpakken. Een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of een volledig nieuwe indeling. Tijdens de Oktober Woonmaand is er overal genoeg inspiratie te vinden en niets is te gek!

NIEUWE TRENDS

Net als in de kledingbranche hebben ook de grote meubelmerken een nieuwe collectie te showen. Dit doen zij (bijna) allemaal rond de maand oktober. Je ziet in deze maand wat voor nieuwe ontwerpen/modellen, kleuren en materialen er komen. Je krijgt een kijkje in de trends van aankomend jaar. Dus heb je een favoriet woonmerk, ben je benieuwd wat dat merk met de collectie gaat doen en kan je niet wachten tot de nieuwste campagnebeelden verschijnen… Oktober is De maand! Dit zijn afbeeldingen van de meest recente collectie van Bert Plantagie. Zoals je ziet leggen grote merken niet alleen de focus op hun eigen producten of meubels, maar ze tonen een totaalplaatje. Er hangt zo’n fijne sfeer in al het beeldmateriaal, dat je alleen hieruit al veel inspiratie voor je eigen interieur kunt opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar de combinatie van kleuren en materialen. Hierin wordt al veel verklapt van wat er in de aankomende trends gaat gebeuren. Ook kijk ik altijd naar de manier waarop deze sfeerfoto’s zijn afgestyled. Door hier veel naar te kijken kun je patronen herkennen of nieuwe dingen ontdekken, maar vooral: geïnspireerd raken!

Lees meer: https://deruijtermeubel.nl/oktober-woonmaand-2018/

De Ruijtermeubel
Spaarneweg 24
2142 EN Cruquius
023 548 10 00
www.deruijtermeubel.nl
* Verplichte velden

Nog meer inspiratie & tips

WOONMAAND PARTY  Goodnight Slaapkamers

Op woensdag 31 oktober sluit Goodnight Slaapkamers de Woonmaand weer in stijl af!

Lees meer
Was je hond in de Hondendouche Intratuin

Bij Intratuin Cruquius kan je je hond weer heerlijk schoon wassen.

Lees meer
Tapijt? betonlook?  Decokay Mirck

Wat is nou een lekkerder gevoel dan heerlijk met je blote voeten op tapijt lopen?
 

Lees meer