Meer dan 60 (woon)winkels bij elkaar én gratis parkeren

Woongeluk is zelf te ontwerpen

Hoe ontwerp je een gelukkig thuis? Hier vind je verschillende overwegingen, tips en strategieën om van je huis een happy home te maken.

Schone lei
Rommel in huis kan zorgen voor chaos en stress. Begin daarom met een schone lei: doe items die je niet langer dienen weg. Zo creëer je ruimte voor nieuwe en vooral betere oplossingen: een nieuwe ordening van je huis die past bij je gewoonten en routines. De basis van een happy home!

Wat ruik ik
Geur is heel bepalend voor hoe je een ruimte ervaart. Afhankelijk van de functie van een ruimte kun je daarom verschillende geurzones in je huis creëren. Zo biedt een geurkaars in de woonkamer extra gezelligheid, tovert de geur van eucalyptus je badkamer in een handomdraai om in een spa, en zorgen geuren als ylang ylang en bergamot voor een heerlijk ontspannen ambiance in de slaapkamer. 

Gekleurde dozen: Opbergen in stijl. // HK Living: hkliving.com
Huisparfum: Maison Berger // maison-berger.nl
Stellingkast: Opgeruimd staat netjes. // HAY Wardrobe Unit. Hay: hay.dk
Veren lamp: French Bedroom // frenchbedroom.co.uk
Schaal en kopjes: Instant happiness. // Frizbee Ceramics: frizbeeceramics.com

Routines en gewoonten
Bepaal een indeling van een ruimte op basis van jullie routines en gewoonten. Denk vooral na over hoe je de ruimtes daadwerkelijk gebruikt of zou willen gebruiken. Waar zet je je theekopje neer als je je in die luie stoel nestelt? Moet die tv wel zo’n centrale positie hebben in de woonkamer? Heeft de keuken voldoende werkruimte, waar vouw je de was op, hoe werk je het prettigst?

Op zoek naar inspiratie om van je huis een happy home te maken? Boulevard Cruquius heeft alles in huis!

Maak het je eigen
Combineer tijdloze en trendy accessoires en je huis zal er altijd stijlvol uitzien. Maar er is helemaal niets mis om wat eigenzinnigheid toe te voegen. Een veren lamp in de hal? Een vitrinekast met je verzameling transformers, barbies of houten hijskranen? Een wand vol ansichtkaarten en souvenirs van je favoriete reizen? Het is jouw huis; maak het eigen!

Happy relaxing
Het juiste matras en comfortabel beddengoed zijn essentieel voor een goede nacht slaap, maar ook zachte sfeerverlichting, warme kleuren, rustgevende geuren en verduisterende gordijnen dragen daaraan bij. Slaap lekker!

Laat die slaap maar komen. // French Bedroom: frenchbedroom.co.uk
Kussens: Omring je met zachtheid. // &Klevering: klevering.com
Kussens, dekens & meer: Sfeer en comfort. // Le Jacquard Français: le-jacquard-francais.fr

Ruimte voor hobby’s
Wat je hobby ook is, maak er ruimte voor. Een speciale leeshoek – liefst met minibibliotheek – is een must voor fervente lezers. Borduur, naai of haak je graag? Met voldoende bergruimte voor al je benodigdheden zit je niemand in de weg en pak je je werk ook gemakkelijk weer op. Heb je een fanatieke gamer in huis? Geef hem of haar een speciale ergonomische gamestoel om goed op te kunnen zitten. En geef ze vooral ook een koptelefoon; zo houd je iedereen te vriend. 

Het oor wil ook wat
Het wordt nogal eens vergeten, maar de akoestiek in je woning is medebepalend voor de sfeer. Galmt het in de woonkamer, klinkt het hard en hol? Textiel doet wonderen! Leg een karpet op de vloer, hang gordijnen op, kies voor stoffen meubelen en hou je niet in als het gaat om kussens en plaids. Geen zin in al dat textiel? Er zijn ook speciale akoestische wandpanelen verkrijgbaar. Laat je adviseren!

De kracht van kleur
Gelukkig zijn de jaren van grijs en beige voorbij. Het zijn natuurlijk prachtige tinten, maar ze maken je woning ook saai en ongeïnspireerd. Dat kan zoveel beter! Het is niet nodig om daarvoor je hele huis opnieuw te schilderen of te behangen. Begin gewoon klein – met de hal bijvoorbeeld. Een afwijkende kleur op de achterwand van je boekenkast zorgt ook voor een wow-effect. Heb je de luxe van een inloopkast? Maak er dan écht een luxueuze ervaring van! Zorg voor een zacht tapijt, goede verlichting, een grote spiegel en maak het af met warme kleuren. Instant happiness!

 

Vergelijkbare producten zijn verkrijgbaar op Boulevard Cruquius bij o.a.
Intratuin, Happy Home, Trendhopper, Leenbakker en Kwantum.

Boulevard Cruquius Spaarneweg
Cruquius (tussen hoofddorp en Heemstede)

Nog meer inspiratie & tips

Dopamine Deco Cruquius

Een ware trend in wonen: dopamine deco! Met deze stijl creëer je een happy, positieve en energieke sfeer in je huis – en ja: dat kan voor iedereen anders uitpakken. We hebben alvast wat inspirerende én praktische tips voor je verzameld om deze trend thuis toe te passen. Klaar voor een shotje happiness?

Lees meer
Big Happy Cruquius

Een klein doosje vol vrolijk vogelgetjilp: dat is de Zwitscherbox van Relaxound. De vogels beginnen te fluiten zodra er iemand in de buurt is; het getjilp vervaagt weer na twee minuten. Geen zin in vogels? Met de Oceanbox waan je jezelf aan het strand; de Lakesidebox brengt je naar de oever van een meertje.

Lees meer
variëren met je bank De Bommel Meubelen

5 redenen om voor een modulaire bank te kiezen.

Lees meer