Speelruimte

Het perfecte plaatje
Wie houdt niet van de onberispelijke interieurs zoals ze worden getoond in de woonmagazines en televisieprogramma’s? In zo’n huis móét je wel een perfect leven leiden! Bedenk dat zo’n perfect plaatje niets meer is dan dat: een plaatje. In het echte leven wonen we vaak in een ongeordende ratjetoe van speelgoed, sporttassen, stapels nog-te-lezen kranten en tijdschriften… En die was moet toch érgens hangen? Leven betekent – ook voor volwassen mensen – spelen en ontdekken, en onze huizen weerspiegelen dat. Tijd dus voor een beetje speelruimte, voor jezelf én je woning.

Structureren en sorteren
Om speelruimte te creëren is voldoende bergruimte essentieel. Dat begint al met een gezellig en functioneel ingerichte hal. Is die klein? Lichte kleuren op vloer en muren zorgen voor een ruimtelijk effect; een spiegel versterkt dat effect. Je creëert bergruimte met een schoenenkast of opbergbank; sjaals, mutsen en handschoenen berg je op in een ladekast of decoratieve manden. Is de hal te klein om een wandkast te plaatsen? Op een plank over de hele breedte kun je heel wat opbergboxen en -manden kwijt. Dat ruimt lekker op!

Maak het jezelf gemakkelijk
Rommeltjes, vuil en vlekken springen meer in het oog op vlakke, effen oppervlaktes. Niet zo vreemd dus, dat gemêleerde dessins steeds populairder worden. Voor keuken- en tafelbladen kun je dan denken aan marmer, terrazzo en graniet(look); in woontextiel zijn bouclé en pluche sterk in opkomst. Bouclé is een weefsel met kleine lusjes (dat je misschien kent van de beroemde Chanel-jasjes); het aaibare, wollige teddy (van de teddyberen) wordt gebruikt als meubelstof, voor dekens en kussens. Met dit soort materialen hoef je je geen zorgen te maken over pluisjes, stof of andere ongerechtigheden. Weer een zorg minder!

hk living keramieken servies in vitrinekastje
GLola Mawu, Bolga Garden Basket Abeika
By Boo Stoel Skip beige van Goossens Wonen

Mooimakers
Ga je op zoek naar nieuwe opbergdozen? Kies voor exemplaren die niet alleen praktisch en sterk, maar ook mooi zijn – ze staan tenslotte in het zicht. Oude dozen die nog stevig zijn, kun je een nieuw leven geven door ze te beplakken met (behang)papier of papieren servetten. Een secuur werkje, maar het resultaat kan verbluffend mooi zijn.

Een absolute trend in de keuken en woonkamer: kasten met open schappen en planken. Ze nodigen uit om je mooiste servies, je boeken en verzamelingen te etaleren. Er een schepje bovenop doen? Zet je mooiste spulletjes dan bij elkaar in een minivitrinekastje op zo’n plank.

Spullen die zich minder lenen voor uitstallingen – denk aan stapels papier, schoonmaakmiddelen en de blikjes en zakjes in je voorraadkast – berg je netjes uit het zicht op achter (keuken)deurtjes, in manden, dozen, mappen en organizers. (Oh, en dat speelgoed ruim je in één zwaai op met een speelgoedkleed annex opbergzak.)

Geniet ervan!
Staat alles op z’n plek? Dan is het tijd om los te laten. Speel! Haal de spelletjesdoos tevoorschijn, probeer een nieuw recept uit, ga knutselen, ga dansen. Laat je huis de plek zijn waar je samen nieuwe dingen kunt ontdekken, waar je geniet van dagelijkse dingetjes én van bijzondere momenten; een plek waar een beetje rommel erbij hoort.

WOOOD open kast Benson, Leen Bakker
Servies Feast van Ottolenghi Serax
MasterClass - Kitchencraft www.thecollectie.com
Boulevard Cruquius Spaarneweg
Cruquius (tussen hoofddorp en Heemstede)

Nog meer inspiratie & tips

Snelst groeiende e-bike merk Amslod

Sinds 2015 is Amslod in razend tempo gegroeid tot een van de grootste e-bike merken van Nederland. 

Lees meer
Speelruimte Cruquius

Wie houdt niet van de onberispelijke interieurs zoals ze worden getoond in de woonmagazines en televisieprogramma’s? In zo’n huis móét je wel een perfect leven leiden! Bedenk dat zo’n perfect plaatje niets meer is dan dat: een plaatje. In het echte leven wonen we vaak in een ongeordende ratjetoe van speelgoed, spo Lees meer

Tuinmeubelen  Tuinmeubelland & Outlet Cruquius

2000 m2 met de mooiste tuinmeubelen
 

Lees meer