Kleur bekennen. Uit het Trendmagazine

Is je huis klaar voor de lange, knusse wintermaanden die eraan komen? Een periode waarin ons leven vooral binnenshuis plaatsvindt? Kleur is dé manier om je huis een snelle make-over te geven.

Denk in kleur!
Is je interieur toe aan een boost, maar heb je geen zin in grote verbouwingen en bijbehorende prijskaartjes? Denk dan in kleur! Door kleuraccenten toe te voegen aan je bestaande interieur en meubels creëer je een compleet nieuw beeld en is je huis klaar voor de donkere maanden. Het goede nieuws: de trendkleuren van dit najaar zijn uitstekend te combineren met eigenlijk iedere populaire interieurtint: van de veelgebruikte neutrale grijzen en beiges, tot de warmere aarde- en natuurkleuren.

Neutrale basis
Neutrale grijs- en beigetinten komen steeds opnieuw terug in interieurs. Niet zo gek, want je wil de grotere stukken - denk aan je bankstel of de vloer - niet ieder jaar opnieuw vervangen. De neutrale tinten lenen zich uitstekend voor een ton sur ton of monochrome aanpak. Daarbij gebruik je dezelfde kleuren in verschillende tinten: van een lichte zandkleur tot diep walnootbruin bijvoorbeeld. De accessoires kies je dan in materialen van dezelfde tint. Denk aan houten meubels, aan rieten manden, bamboe lampenkappen en gordijnen van ongeverfd linnen. Wollige kussens en dekentjes in natuurlijke tinten tenslotte, brengen textuur, warmte en gezelligheid in huis. Wil je een trendelement toevoegen aan die neutrale basis? Kies dan voor accessoires in poederroze - daarmee creëer je een warme ‘blush’ in je interieur.

Heating & Plumbing London, Wonderland - Alpaca & Merino Lambswool Blanket - Coloured Checks | &Klevering, kussen
nest.co.uk, HAY, Bonbon 380 Pendant Light; HAY, Bonbon 320 Pendant Light | &Klevering, vaas stack pink
Trendkleuren voor accenten in alle ruimtes

Trendkleuren
Naast poederroze zijn oranje, felroze, goudgeel en fris lichtblauw belangrijke trendkleuren voor accessoires. Voor grotere oppervlakten zien we - naast beige en grijs - vooral veel vergrijsd groen en diep denimblauw.

Heb je je keuze gemaakt voor de nieuwe accentkleur voor je winterwoning? Gebruik die kleur dan in alle ruimtes, dus óók in de badkamer, keuken, slaapmaker en hal. Kies badkameraccessoires in je favoriete kleur, mooi gekleurd of gedecoreerd servies en keukentextiel, een stijlvolle sprei en sierkussens, wanddecoratie en opbergboxen. Zo zorg je voor een visuele eenheid in je hele huis! 

Geen wetten, (wel regels)
Een 'juist' kleurenpalet bestaat niet in interieurs. Wel zijn er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden voordat je nieuwe kleuren in je ruimte introduceert. Een eenvoudige grondslag is de 60-30-10-regel. Als je je aan die regel houdt weet je zeker dat je de kleuren in je woning in evenwicht houdt.

Binnen die regel is 60% weggelegd voor de hoofdkleur van de ruimte. Begin daarvoor bij de grote oppervlakten zoals vloer, wanden, eettafel en zithoek. Vaak zullen die een neutrale tint hebben als grijs, beige of bruin.

De hoofdkleur combineer je met een secundaire kleur, die 30% krijgt. Gebruik die kleur voor bijvoorbeeld gordijnen, beddengoed, een tafel- of vloerkleed of de bekleding van de bank aan je eettafel. 

De resterende 10% is weggelegd voor accentkleuren. Gebruik die voor kleine elementen en accessoires: lampen en vazen, kussens en kunstwerken, serviesgoed en opbergdozen.

De 60-30-10-regel is ook uitstekend toe te passen in monochrome interieurs. Met het rustgevende beige als hoofdkleur, kun je kiezen voor een diepere bruintint als secundaire kleur; een bleek-beige als accentkleur tenslotte, brengt licht in je kleurenpalet.

&Klevering, Orange Vichy Gingham Frame | Antipodream, Castle Triangle Velvet Lumbar Cushion
The Basket Room, Kali Duo Colour Block
nest.co.uk GAN, Silai Rug
Boulevard Cruquius Spaarneweg
Cruquius (tussen hoofddorp en Heemstede)

Nog meer inspiratie & tips

Buitenspelen in de winter Cruquius

Spectaculair winterevent op onze Boulevard

Lees meer
Snelst groeiende e-bike merk Amslod

Sinds 2015 is Amslod in razend tempo gegroeid tot een van de grootste e-bike merken van Nederland. 

Lees meer
Comfortzone Cruquius

Het najaar is traditioneel het moment om je huis in orde te maken voor de winter - een periode waarin we veel meer tijd binnenshuis doorbrengen. Maar dan wel behaaglijk graag! De lagere temperaturen en korte dagen vragen om truien en pantoffels, om kaarsen, om gordijnen en warme woondekens.

Lees meer