Comfortzone

Het najaar is traditioneel het moment om je huis in orde te maken voor de winter - een periode waarin we veel meer tijd binnenshuis doorbrengen. Maar dan wel behaaglijk graag! De lagere temperaturen en korte dagen vragen om truien en pantoffels, om kaarsen, om gordijnen en warme woondekens.

Nu gebruiken we, zeker sinds corona, ons huis niet meer alleen om te relaxen en tijd door te brengen met familie. Zo zijn veel mensen een paar dagen vanuit huis gaan werken. In het begin misschien vanaf de keukentafel, maar meer en meer hebben we complete home offices gerealiseerd. Ons huis is daarmee niet langer alleen een plek waar we ons veilig en geborgen willen voelen; we willen er
ook geïnspireerd raken en productief kunnen zijn. Maak daarom van je huis je eigen, individuele comfort zone.

Verzamelingen
De spullen waarmee we ons omringen kunnen belangrijke inspiratiebronnen zijn. Niet zo vreemd dat we, na corona, weer volop aan het verzamelen zijn geslagen. Dat niet alleen: we verstoppen onze collecties niet in dozen of achter kastdeurtjes, we laten ze graag zien.

Het hoeft bij die verzamelingen niet per se om dure, exclusieve spullen te gaan. Retrospelletjes, actiehelden of boeken over art deco: alles leent zich voor een verzameling. Zet dus gerust je marktplaatsvondsten, souvenirs en de theepot van oma bij elkaar op een zichtbare plek: in de vensterbank, op een plank in de boekenkast of in een speciaal vitrinekastje. Zorg voor een gericht lampje of een paar theelichtjes om je verzameling letterlijk in de spotlight te zetten. Zo wordt je huis een vrolijke galerie, met jou als curator!

&Klevering, bord Scallop | &Klevering, vaas terracotta grid
Sofology
&Klevering, vaas ligne set van 3

Kies voor harmonie
Een rustig, evenwichtig interieur is essentieel om een ware comfort zone te realiseren. Zo’n harmonieuze stijl start met een uitgebalanceerd kleurenpalet. Je kunt ervoor kiezen je palet binnen één tint te houden (ton sur ton), maar je kunt ook harmonie creëren met meer contrasterende kleuren. Je versterkt dat gevoel van harmonie door je favoriete accentkleur in alle ruimtes van je huis terug te laten komen, óók in de hal en de badkamer. 

We vergeten het wel eens, maar naast kleur en vorm speelt tactiliteit ook een belangrijke rol in een evenwichtig interieur. Hoe voelt een materiaal, wat is de structuur?

Dit seizoen zien we veel meubels en accessoires in ronde, organische vormen, vaak van zacht, aaibaar materiaal. Maar ook als je niet je hele interieur wilt aanpassen kun je een heel eind komen door accessoires van verschillende materialen te gebruiken. Wollige dekens en sierkussens doen het bijvoorbeeld fantastisch op een gladde leren bank; een keramieken kandelaar (liefst met kleurige gedraaide kaarsen – dé hit van dit najaar –) brengt een eenvoudige koffietafel tot
leven. Heb je een houten vloer of eentje van pvc? Geef ‘m een winter-update met een warm-wollen karpet. Ook zonder open haard heerlijk uitnodigend voor een luie avond.

Relax
Optimaal genieten van je interieur doe je door natuurlijke geurkaarsen te plaatsen, in de winter liefst die met een kruidige of houtige geur. Ze geven de ruimte licht en warmte, en zorgen bovendien voor een heerlijk ontspannen sfeer. Relax. Dit is jouw huis, jouw comfort zone.

&Klevering, Vaas Plump Blush | George Home, Rainbow Vase with Faux Mimosa | Hkliving, Webbing Roomdivider
OKA UK, Ely Floor Cushion Rosy Brown | Sweetpea & Willow, Bloomingville Fera Cushion
B&M, Tapered Candle | B&M, Wooden Candle
Boulevard Cruquius Spaarneweg
Cruquius (tussen hoofddorp en Heemstede)

Nog meer inspiratie & tips

Hoe pak je de slaapkamer aan? Cruquius

Heb je plannen voor het aanpakken van je slaapkamer? Dan is het zeker ook tijd voor een nieuwe slaapervaring. Want, een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een drukke dag nodigt het knusse comfort van een goed bed je uit om lekker en comfortabel te gaan slapen.

Lees meer
Woonwinkelplezier Cruquius

Welkom in het trendy Woonmagazine van Boulevard Cruquius. Dit magazine neemt je mee op een ware ontdekkingstocht naar de woontrends van dit najaar met een vette knipoog naar 2024. Laat je inspireren en beleef wat de ruim vijfenvijftig woonwinkels van Boulevard Cruquius je allemaal te bieden hebben

Lees meer
geslaagd kampioenschap Cruquius

Het was erg gezellig op de Boulevard, bekijk de foto's

 

Lees meer